Wien pausar sina självkörande bussar

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 32 Views

Efter olycka med gående

Runt om i världen pågår det flera experiment där man testar självkörande fordon i kollektivtrafik men i Wien har dessa tester nu pausats tillfälligt. Anledningen till det är att en av deras självkörande minibussar var inblandad i en olycka igår.

Det är än så länge inte fastställt vem som var ansvarig för olyckan då en kvinna verkar ha gått rätt in en av de självkörande bussarna när hon skulle passera över gatan. Bussen ska ha kört i 12 km/h när olyckan skedde. Bussarna är framtagna av det franska startupföretaget Navya och enligt dem ska flera vittnen ha uppgett att kvinnan som var inblandad i olyckan gick över gatan med hörlurar på samtidigt som hon tittade ner i sin mobiltelefon. Kvinnan ska enbart ha fått lättare skador på sitt knä vid händelsen. En talesperson för Navya säger efter olyckan:
"Even though this incident ended without too much damage, we take it seriously. We are already analyzing the logs of the incidents in order to shed light on what happened. For this reason, the buses remain in the garage until they are clarified"
Det är oklart när Navyas självkörande minibussar kan börja rulla igen men jag antar att utredningen kan ta ett tag. Av de uppgifterna som finns tillgängliga för tillfället låter det som om kvinnan var vållande till olyckan men hur det exakt ligger till får vi nog vänta ett tag med att få reda på.

Här nedan kan ni kolla in Wiener Liniens självkörande minibussar från Navya lite närmare. Har ni lite koll på tyska så kan det underlätta.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/wien-pausar-sina-sjalvkorande-bussar/399957/

Läs mer om självkörande bussar, kollektivtrafik, wien

Comments