Volkswagen ID. Space Vizzion – en elektrisk kombi många väntar på

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 102 Views

Volkswagen ID Space Vizzion

En mindre bil som Nissan Leaf eller en stor suv som Audi e-tron. Så har utbudet av elbilar sett ut under de senaste åren. Det vill Volkswagen ändra på och på bilsalongen i Los Angeles presenteras konceptbilen ID. Space Vizzion, det senaste tillskottet i VW:s ID-familj.

Vizzion byggs på VW-gruppens elbilsplattform MEB vilket betyder ett stort batteripaket i bilens golv. Samma plattform har använts till de redan visade ID-bilarna och det är MEB-plattformen som Ford köpt rättigheten till att använda för minst en av sina kommande elbilar.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Space Vizzion påminner i sin design av en kombi men även om en Gran Turismo. Konceptbilen som visas i Los Angeles påstås vara nära den version som ska gå i produktion i slutet av 2021 men troligen blir designen något mer kombilik när konceptbilen ritas om för tillverkning.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Enligt Volkswagen blir räckvidden upp till 59 mil enligt den nya körcykeln WLTP. Precis som för ID.3 väntas kombin komma med olika storlekar på batteriet och därmed olika räckvidd.
ID. Space Vizzion ska erbjudas i Europa, Nordamerika och Kina.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Space Vizzion är den sjunde medlemmen av ID-familjen efter ID., Crozz, Buzz, Vizzion, Buggy och Roomzz. Space Vizzion är i praktiken kombiversionen av Vizzion som visades redan för ett och ett halvt år sedan.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Volkswagen ska börja sälja ID.3 i början av nästa år och under 2020 kommer även den mellanstora suven ID.4. En sedan och en kombi lär följa under 2021.

Comments