Vattenfall storhandlar hos BMW

Elbilar

Bilnyheter / Elbilar 287 Views

BMW ska underåret leverera upp till tusen batteripaket, samma som används i i3 av 2017 års modell, till Vattenfall. Batteripaketen, som är på 33 kilowattimmar, ska lagra energi vid Vattenfalls vindkraftsparker.

– Energilagring och nätstabilitet är de viktigaste frågorna i den nya energivärlden, säger Gunnar Groebler, Senior Vice President vid Vattenfall och chef för Business Area Wind.

– Vi vill använda anläggningarna där vi producerar el från förnybara energislag för att driva på övergången till ett nytt energisystem och för att underlätta integreringen av förnybara energislag i energisystem med lagringsmöjligheter. Frikopplingen av produktionen från förbrukningen och sammankopplingen av olika förbrukningssektorer är i fokus för vårt arbete.

Det första “BMW i3”-energilagringssystemet byggs vid en landbaserad vindkraftpark på 122 megawatt utanför Amsterdam. Anläggningen har en kapacitet på 3,2 MW. En ännu större anläggning – 22 MW – ska också byggas vid vindkraftparken Pen y Cymoedd i södra Wales.

Vattenfall skaffar tusentals elbilar

Batterier från BMW får nytt liv

Inlägget Vattenfall storhandlar hos BMW dök först upp på Elbilen.

Comments