Transportstyrelsen stoppar Volvos Drive Me-projekt

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 75 Views

Av juridiska skälDrive Me är ett ambitiöst projekt från Volvo där vanliga familjer i Göteborgsområdet skulle få låna och testa självkörande Volvo-bilar. Målet var att hela 100 stycken bilar skulle rulla hos familjerna redan 2017. Projektet har försenats flera gånger och nu väljer Transportstyrelsen att stoppa det helt. Björn Hansson som är utredare på Transportstyrelsen säger följande till Dagens Industri:

"Juridiskt kan vi inte ge tillstånd till tredje part. Ingen som inte jobbar på Volvo Cars kan få delta i det här projektet för då blir det oklart kring ansvaret om olyckan skulle vara framme."

Anders Eugensson som är säkerhetsstrateg hos Volvo Cars säger:

"Vi jobbar på med processen och som vi ser det är det en del tolkningar och definitioner där vi har olika syn, men som vi hoppas kunna hitta en lösning på. Familjerna skulle framför allt ge oss kunskap om beteendet kring autonom körning. Den kunskapen får vi nu samla in på annat sätt."

Volvo kommer fortsätta med tester av självkörande bilar i Göteborg men det är alltså bara Volvo-anställda som får delta.
www.nyteknik.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/383390/transportstyrelsen_stoppar_vol/


Comments