Se Rolls-Royce Cullinan ta sig an den arabiska öknen

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 340 Views

Här på teknikensvarld.se har du kunnat följa turerna kring Rolls-Royce Cullinan sedan 2016. Genom åren har det skrivits otaliga artiklar om den kommande lyxsuven – om allt från dess ”uteplats” till velandet kring modellnamnet.

Men nu har det börjat brännas på allvar och inom några månader kommer Rolls-Royces första suv att avtäckas. Som vi skrivit tidigare kommer utvalda intressenter få chansen att se bilen redan i sommar – men då bakom stängda dörrar.

Inte minst märks den stundande premiären i Rolls-Royces sociala medier. Cullinan har som bekant under arbetets gång testats på flertalet platser runt om i världen – från ökenlandskapen i Afrika till Nordamerikas djupa dalgångar – och i vad som verkar vara en pågående serie på Rolls-Royces youtube-kanal får vi följa med till just dessa platser.
I det senaste klippet besöker Cullinan-teamet Dubai och dess ökenlandskap. Kort sagt blir det en hel del sladdande bland sanddynerna. Hur den klarar sig bland kan du se i klippet ovan.

I ett annat klipp på Rolls-Royces youtube-kanal kan du även se när Cullinan tar sig ann det skotska höglandet.

Många av de tekniska detaljerna rörande Rolls-Royce Cullinan är än så länge okända. Det vi dock vet är att den kommer att byggas på Rolls-Royces egna aluminiumplattform, Architecture of Luxury, som även delas med senaste Phantom.
Även motorn tros vara lånad från Phantom – det vill säga en V12 på 6,75 liter, 571 hästkrafter och 900 newtonmeter.

Comments