Kör som en kung. Ropa in Elvis Presleys Lincoln!

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 150 Views

Elvis Lincoln Mecum

I en Lincoln Continental sitter du kungligt, förmodligen än mer i just detta exemplar då den tillhört Elvis Presley, kungen av rock’n’roll. Men innan du kan njuta riktigt får du kavla upp ärmarna och renovera – men först ropa in den under Mecums auktion i Monterey den 15 – 17 augusti.

 

Elvis Lincoln Mecum

Elvis Presley var en biltok av rang och sägs ha ägt ett hundratal fordon. Den första familjebilen var dock den du ser på bilderna här. Ja, familjebil i den bemärkelsen att den gavs i bröllopspresent till Elvis och Priscilla Presley i maj 1967 av managern Colonel Tom Parker samt att de hade den under flera år under dottern Lisa Maries uppväxt.

LÄS MER: En fantastisk titt på Elvis BMW 507

Bilen är en Lincoln Continental från 1967 konverterad till limousine av Lehmann-Peterson och har chassinummer 88. Den har märkligt nog gått under radarn och stått bortglömd under fler årtionden – vilken man tydligt kan se på bilderna.

Elvis Lincoln Mecum

Under 1980-talet hamnade bilen James Petrozzinis ägo, en framgångsrik affärsman i fastighetsbranschen, som gillade att klä ut sig till chaufför och köra sina barn med bilen samt skjutsa gäster till och från flygplatsen med limousinen.

Elvis Lincoln Mecum

Bilen är utrustad med saker som klimatanläggning, styr- och bromsservo samt antenn, framstolar och sidorutor med elmanövrering. Om allt detta fungerar i dag är dock oklart.

Vad bilen väntas gå för nämns inte men den säljs utan reservationspris.

Comments