Kia Sportage facelift officiell

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 85 Views

Att en uppdaterad Kia Sportage har lurat runt hörnet är en illa bevarad hemlighet och förra veckan kunde vi berätta att den kommer att bli först ut med Kias ny mildhybridsystem EcoDynamics+.

Nu är bilen officiell och med det stuvas det om i drivlineutbudet än mer. Dagens 1,7-litersdiesel ersätts av en ny på 1,6 liter (koncernens U3-motor) på antingen 115 eller 136 hästkrafter där det större effektuttaget även kan kombineras med fyrhjulsdrift och en dubbelkopplingslåda med sju växlar.

Kia Sportage 2019 facelift

Utvändigt märker vi som brukligt när det handlar om uppdateringar nytt stuk på stötfångare, strålkastare, dimljus och bakljus. Nya fälgar, fem nya kulörer finns i utbudet och invändigt tillkommer nya klädselval. Invändigt märks annars främst en ny ratt.

På bilderna här syns GT Line-utförandet som du kan ta på 19-tumsfälgarna och den svarta listen runt grillen och mörkare kromlister.

Kia Sportage 2019 interiör facelift

Sportage är Kias bästsäljande modell globalt sett och stod för en fjärdedel av de sålda bilarna i Europa 2017. Modellnamnet debuterade 1993 och i våras hade fem miljoner exemplar av modellen sålts.

Uppdaterade Kia Sportage lanseras i höst.

Comments