Jaguar fortsätter med sedaner och sportbilar

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 74 Views

Jaguar XE S (380 hk)

Trots rådande suv- och crossovertrend ska Jaguar fortsätta att leverera sportbilar och sedaner. Det bekräftade Jaguar Land Rovers nytillträdde designchef Julian Thomson under den pågående Frankfurtsalongen.

Jaguar har satsat hårt på suv-segmenete med modeller som E-Pace, F-Pace och eldrivna I-Pace men sedanerna XJ, XE och XF ska få uppföljare. Bilarna kommer inte ha traditionella former – tvärtom. Det är mer utmanande att bygga bilar som står ut, Jaguar ska vara annorlunda och nyskapande, menar Julian Thomson.

Jaguar XJ teaser 2020

Nya XJ ska presenteras 2020 och blir eldriven och en första så kallad teaserbild ser du ovan. Eldriften till trots ska modellen fortsätta att sättas samman i Castle Bromwich och inte i Österrikiska Graz som bygger I-Pace. Senaste generationen XJ, lanserad 2009, gick ur produktion den 5 juli i år och var då märkets minst säljande modell. Sista tiden såldes den enbart med dieselmotor.

Jaguar F-Type spion

Jaguar F-Type kommer snart i uppdaterad form, vår spionfotograf har fångat bilen under test på Nürburgring, men modellen kommer även den att leva vidare och komma i en ny generation.

– Världen styr inte bara mot suvar, vi behöver ”vanliga” bilar. Jag tror på det, säger Julian Thomson till Autocar.

Comments