Här är Fords WRC-bil för 2017

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 1136 Views

Här är Fords WRC-bil för 2017

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 1136 Views

Det är bara att hoppas att rallysäsongen 2017 blir lika hårresande som bilarna som nu börjar presenteras. Det nya reglementet som bland annat tillåter bredare bilar med mer aerodynamiska friheter, mer överhäng och 80 hästkrafter starkare motorer.

Nu har Ford Fiesta i WRC-utförande presenterats av M-Sport, en bil som inte skulle göra självaste Batman besviken. Se bara på bakens rejäla vinge och skördetröskestora diffusor, de brutala skärmbreddarna, gapande luftintag på huven och flärpar, så kallade splitters, här och var längs karossen.

Ford Fiesta WRC 2017

I sitt arbete har M-Sport utgått från en vanlig Fiesta och alltså inte från förra årets WRC-bil. Omkring 95 procent av bilen är helt nyutvecklad och testerna har hittills omfattats av över 600 mils körning.
Motorn är en 1,6-liters bensinare med uppdaterad turbo som ger 380 hästkrafter och 450 newtonmeter. Växellådan är sexstegad och sekventiell. M-Sport själva menar att det nya reglementet gör att årets bilar påminner om de mytomspunna Grupp B-bilarna från 1980-talet.

Hyundai har tidigare visat upp sin i20 Coupe WRC som du ser på bilden nedan. En bil som har all tuffa attribut som Fiesta men som försvinner lite då den även presenterades med 2017 års dekalering.

Volkswagen har tidigare meddelat att de inte kommer att ställa upp med något fabriksstall till 2017 även om deras bil är färdig för säsongen. Citroën har visat sin WRC-bil som koncept och i morgon den 13 december avtäcks Toyota Yaris, en tillställning vi på Teknikens Värld närvarar vid.

Hyundai i20 WRC

Comments