Exeed TX blir Cherys första modell i Europa

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 118 Views

Kommer om några årDen kinesiska biltillverkaren Chery presenterade i Frankfurt en prototyp som de i framtiden hoppas kunna sälja på den europeiska marknaden. Bilen som är en SUV kallas för Exeed TX och den ser ju faktiskt väldigt klar ut för produktion. Den ser också ut som alla andra nya suvar och skulle troligtvis därför utan problem smälta in även i Europa.

Under skalet finns en laddhybrid-drivlina som består av en förbränningsmotor på 1,5 liter sammankopplad med en elmotor. Den totala effekten anges till 265 hästar och på en laddning av batteripacket ska man kunna köra sju mil på el i hastigheter upp till 120 km/h. Via ett vanlig eluttag ska man kunna ladda upp till 80 procent på 30 minuter. En full laddning ska ta fyra timmar. Drivningen sker på alla fyra hjul och dit kommer kraften via en sjustegad automatlåda. 0-100 km/h ska gå på sex sekunder och toppfarten anges till 200 km/h.

Med sig till mässan i Frankfurt hade Chery även den eldrivna konceptbilen Tiggo Coupé som du kan kika på här.teknikensvarld.se

Läs vidare och kommentera:
http://feber.se/bil/art/370574/exeed_tx_blir_cherys_frsta_mod/


Comments