Bosch satsar stenhårt på IoT och blockkedjan

Senaste nytt

Bilnyheter / Senaste nytt 47 Views

Utvecklar bland annat ett smart system för bilparkeringUnder Bosch tillställning ConnectedWorld presenterade företaget en framtidssatsning som inkluderar både Internet of Things och blockkedjan.

Tanken bakom Bosch satsning är att man ska ta fram en slags plattform som låter uppkopplade grejer kommunicera med varandra och komma överens om saker utan att människor än inblandade överhuvudtaget. Man skriver bland annat om sin satsning och ett samarbete med Siemens gällande smarta parkeringssystem för bilar:
"Med Bosch egna IoT Suite, som baseras på öppen källkod, har företaget redan anslutit mer än 10 miljoner uppkopplade saker från olika tillverkare. Nu arbetar Bosch med partners för att göra det möjligt för dessa att kommunicera och interagera med varandra i sina egna ekosystem. Till exempel utvecklar Bosch tillsammans med Siemens ett blockkedje-baserat parkeringssystem där bilar själva kommunicerar direkt med parkeringsplatser i närheten och förhandlar fram de bästa villkoren. Med andra ord slipper förare krångla med biljettautomater och mynt. Systemet testas just nu på Bosch och Siemens forskningsanläggningar."
Bosch ser fördelar med att använda blockkedjor och så kallad distributed ledger-teknologi (DLT) då datan distribueras till flera olika noder i blockkedjan. Det innebär att datan inte "ägs" av ett enskilt företag utan finns tillgängligt för alla företag som ansluter sig till samarbetet.
www.bosch-presse.de

Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/art/397221/bosch_satsar_stenhrt_p_iot_och/


Comments